srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Kafana u kojoj gosti sami određuju cene

srbinside | 26 Decembar, 2012 13:14

Branislav Krivokapić za Srbinside

Zdravlje, ubavo vreme i ubave žene, šta nam još treba u životu, kaže Petar Bekov iz sela Smilovci nedaleko od Dimitrovgrada, vlasnik jedine kafane u Srbiji koja nema cenovnik. U ovoj etno krčmi gosti piju i jedu koliko mogu, a plaćaju kako im moral i novčanik zapovede.

- Ako i ne plate, nema veze. Niti ću ja biti siromašniji, niti oni bogatiji - kaže gazda Perča, kako zovu vlasnika ove krčme. Iako nenajavljene, pristigle u rano popodne dok je sunce nemilosrdno pržilo, ljubazno nas poziva da nam pokaže unutrašnjost kafane. A tamo, okružen gomilom starinskih drangulija i etno rariteta, neraspremljen sto, ostaci pečenja, poluprazne flaše.

Petar Bekov (Dalje)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb