srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Čačanka u Nacionalnom institutu za zdravlje SAD

srbinside | 12 Februar, 2013 15:38

Branislav Krivokapić za Srbinside

Publikovala je oko 100 naučnih radova u najprestižnijim časopisima. U Nacionalnom institutu za zdravlje SAD, u predgrađu Vašingtona, radi u ekipi dr Daniela Kastnera, američkog akademika i reumatologa svetskog glasa. Ipak, najveće bogatstvo dr Ivone Aksentijević su Nađa, Vanja, Milena, Aleksandra i Julija, kćerke kojima bi se ponosila svaka majka.

Rođena 1961. u Čačku Ivona Pantelić je Medicinski fakultet u Beogradu završila sa prosečnom ocenom 9. Nepunih mesec dana po dobijanju diplome udala se za Ivana Aksentijevića, rođenog u SAD u vreme dok je njegov otac, politički emigrant iz Valjeva, studirao na Univerzitetu Jejl. Upoznali su se na fakultetu i ljubav se rodila uprkos tome što je Ivanov maternji jezik francuski (majka mu je Belgijanka), a srpski nije pričao dobro, baš kao i Ivona engleski.

Ivona i Ivan Aksentijević (Dalje)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb