srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Vino, čvarci i rivičke štrudle

srbinside | 18 Februar, 2013 16:28

I mi, usred Srema, imamo svoju rivu! Sa nje se pruža pogled na nepregledno more oranica i vinograda. Istina, ta „naša riva“ je minijaturna, kako joj i ime kaže, Rivica.

Mesto sa tek nešto više od 500 duša i možda oko 300 kuća, od kojih se većina pruža duž glavnog puta koji vodi od Iriga do Vrdnika. Za putnike – prolaznike, samo jedno od bezbroj simpatičnih, tipičnih sremskih sela, ali za poznavaoce i ljubitelje dobre kapljice, ova „naša riva“ je nezaobilazna „turistička destinacija“.

Rivica (Dalje)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb