srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Sarma u avgustu

srbinside | 15 Jun, 2013 08:59

Iako poznatija kao skijaški centar i idealno mesto za zimovanje, Stara planina u istočnoj Srbiji još je primamljivija kad u julu i avgustu “upeče”. A kad stignete do Babinog Zuba, predela u podnožju istoimenog vrha visokog 1.780 metara, ubrzo ćete zaboraviti gradsku buku, nervozu i vrelinu.

 (Dalje)

Obrad Simić, od diplomate do portira

srbinside | 11 Jun, 2013 11:35

U filmu o neobičnim – običnim Beograđanima prošlog veka, jedna od zapaženijih uloga neizostavno bi pripala Obradu Simiću, svojevrsnom predstavniku stare aristokratije divnih manira, danas potpuno nepoznatom liku, o kome ni Googl gotovo ništa nije zabeležio.

Obrad je diplomirao pravo šest meseci pre roka, a u doba atentata u Sarajevu bio je pisar sreza vračarskog (Dalje)

Učiteljica iz Srbije - francuski "Vitez"

srbinside | 09 Jun, 2013 08:47

Dragani (Filčić) Vojinović, poreklom iz Prahova, kod Negotina, uručeno je prošle godine jedno od najprestižnijih francuskih priznanja “Vitez u Legiji za Nacionalnu zaslugu Francuske “. Ova četrdesetdvogodišnja Krajinka već devet godina sa velikim uspehom obavlja funkciju potpredsednika opštine Morto u Francuskoj gde kreira socijalnu politiku i vodi sektor obrazovanja.

 

Dragana Vojinović sa ordenom "Viteza u Legiji za Nacionalnu zaslugu Francuske" (Dalje)

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb