srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Deseti karneval brodova

srbinside | 07 Jul, 2013 17:32

U Beogradu je juče održan jubilarni Deseti karneval brodova, kojem su prisustvovali brojni posetioci. Jedna od najvećih atrakcija bio je turski džet ski šampion Ali Komsus koji je u pristaništu izvodio razne akrobacije pomoću džet ski flajborda, nalik na vodenog Ajron mena.

 (Dalje)

Šetnja po Divčibarama

srbinside | 06 Jul, 2013 14:39

Kada u jednoj od tri kafanice na Divčibarima, kao jedini gosti, naručite dve kafe, uz koje dobijete i ratluk, platite 120 dinara, a od ljubaznog kelnera saznate da je radno vreme „po potrebi“, što znači, „sedite koliko vam drago, zatvaramo kad odete“, shvatite da ste došli na pravo mesto. Daleko od grada, gužve, ludnice...

 (Dalje)

Kraljev sto, Dušanov vidikovac (Divčibare I)

srbinside | 03 Jul, 2013 12:02

Ako čovek zasedne na Kraljev sto, oči mu sigurno neće ostati gladne. Pred njim je bogata „trpeza“. Jer, tu, sa najvišeg vrha planine Maljen (1.103 metara), udaljenog od Divčibara oko četiri kilometara, puca pogled na sela, livade i šumadijske planine, sve do Kopaonika: Medvednik, Jablanik, Povlen, Zlatibor, Taru, čak i Avalu. Zaista kraljevski!

Najviši vrh planine Maljen, Kraljev sto: Vide se Medvednik, Jablanik, Povlen, Zlatibor, Tara, čak i Avala (Dalje)

«Prethodni   1 2
 
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb