srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Glasanje za Mis Matematike

srbinside | 10 Maj, 2013 10:34

Matematika! Jedna od najružnijih reči, grozna, teška, neshvatljiva nauka… Naježite se samo pri pomisli?! Svratite onda u galeriju NAMA, u Knez Mihailovoj ulici i budite deo interaktivne izložbe koja traje do kraja ovog meseca, gde ćete sigurno, uz pomoć mladih volontera, ponešto naučiti i dobro se zabaviti.

Manifestacija je upriličena u galeriji bivše Robne kuce na početku Knez Mihajlove

U svakom slučaju, osetićete da je matematika svuda oko nas i, što je najvažnije, nije bauk!

Bar takav osećaj imaju posetioci, od mališana, pa do ozbiljnih dama u godinama, dok od raznobojnih cevčica prave neverovatne oblike, mere svoje proporcije, ubacuju loptice u takozvanu Galtonovu dasku, kako bi shvatili teoriju verovatnoće.

Izložena su geometrijska tela konstruisana po matematičkim skicama Leonarda da Vinčija, bakterije čijim se posmatranjem kroz mikroskop uočavaju različiti matematički oblici, brojni kristali...

Volonteri će vam pokazati da su tigrove šare, šišarka, pa i obično jaje bazirani na matematičkim formulama i da se sa Pitagorinom teoremom možete “poigrati”.

Slikovit način dokazivanja Pitagorine teoreme

Posebna atrakcija je glasanje za “Mis formulu”. Trenutno ubedljivo vodi najjednostavnija: "1+1=2".

Manifestacija "Maj mesec matematike", čiji je ovogodišnji moto "Uzdigni se iznad sebe i shvati svet" održava se u 20 gradova širom Srbije, a organizatori su Centar za promociju nauke i Matematički institut SANU.

Matematika u prirodi

Komentari

Стоматология в Москвe eвропейские матрериалы dentaquest.ru

AnnaJax | 02/12/2021, 11:05

Стоматология в Москвe dentaquest.ru
https://dentaquest.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
dentaquest.ru

Стоматология в Москве

AellyJax | 29/11/2021, 12:50

Стоматология в Москве
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
americandental.ru

Proofreading

Toovelt | 25/06/2021, 02:15

A principle of the job hunt is really a restart. Collaborate having an avowed resume author on the web and obtain encouraged into this job interview. U M Studium zu beenden mГјssen expire Studierenden eine Diplomarbeit schreiben. Wir unterstГјtzen alle bei ihrer Zielerreichung
https://feinbergflipside.com/how-can-i-write-paragraph/
http://sieuthibaby.vn/what-should-be-included-in-a-introduction
http://www.innovacionabierta.cl/the-best-way-to-literature-review-writer/

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb