srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Dizajnpark u Muzeju savremene umetnosti

srbinside | 05 Jun, 2013 18:11

Muzej savremene umetnosti u Beogradu prvi put je, posle šest godina,  otvorio vrata posetiocima koji sve do nedelje, 9. juna, mogu da pogledaju fantastične postavke poznatih svetskih dizajnera. Ulaz je besplatan.

Mališani oduševljeni neobičnim čudovištima iz Grčke

U okviru osme Beogradske nedelje dizajna ovde je otvoren BDW Dizajnpark i izloženi su radovi priznatih stvaralaca iz Grčke, Amerike, Austrije, Danske, Švajcarske, Češke, Poljske, kao i domaćih dizajnera. Zainteresovani mogu da vide izložbe od 10 do  20 časova.

Interesantni eksponati (dizajnpark.com)

Najviše pažnje, pogotovo kod najmlađih, izaziva izložba “Greek Monsters”, nastala na osnovu autentičnih ilustracija grčkog studija Beetroot za knjigu “Neshvaćena čudovišta grčke mitologije”.

Neshvaćena mitološka stvorenja (style.rs)

Dušan Reljin, čuveni srpski fotograf iz Njujorka, koji radi sa najpoznatijim svetskim zvezdama, predstavio je svoje najnovije fotografije pod naslovom 10/10, a austrijski dizajner Tomas Fajhtner je pre dva dana, prilikom svečanog otvaranja, javnosti dozvolio redak i dragocen pogled iza kulisa dizajnerskog stvaralaštva.

Fotografija Dušana Reljina (dizajnpark.com)

Posetioci su, takođe, dobili jedinstvenu priliku da zavire u skoro zaboravljeni prostor važne institucije kulture od nacionalnog značaja u Beogradu, koja ne radi od 2008. godine, a i sada su, samo privremeno otvorena vrata za pet dana Dizajnparka.

Osim izložbi, u okviru festivala se održava i biznis, edukativna i kreativna BDW konferencija koja će do 8. juna ugostiti svetske zvezde iz oblasti marketinga, brendinga, dizajna, arhitekture, izdavaštva, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture na istom mestu.

Opširnije na http://www.belgradedesignweek.com/

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb