srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Dunav "teče" Knezom

srbinside | 25 Jun, 2013 14:32

Glavnom beogradskom štraftom ovih dana „teče“ Dunav! Tačnije, na samom početku Knez Mihajlove ulice postavljeni su panoi sa izuzetnim fotografijama Dunava i priobalja koje je uradio naš čuveni fotograf Dragoljub Zamurović.  Ova izložba deo je manifestacije “Ja volim Dunav”, kojom Centar za promociju nauke obeležava međunarodni Dan Dunava i koja će trajati do 30. juna.

U okviru ove proslave organizovane su i besplatne radionice, gde svi zainteresovani, a pogotovo deca, mogu na zanimljiv način da ispituju čistoću vode, izučavaju biodiverzitet dunavskog sliva, iscrtavaju tok i upoznaju se sa istorijskim i arheološkim znamenitostima duž toka reke. Radionice su besplatne i traju od 14 do 20 časova.

Besplatne radionice na potezu od Trga Republike do Knez Mihajlove ulice

Inače, obeležavanje Dana Dunava počelo je 2004. godine potpisivanjem Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kada se svih 14 zemalja u slivu ove reke obavezalo da će se svojim zalaganjem podići svest javnosti o tome koliko su reke važan civilizacijski element.

 

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb