srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Dunav "teče" Knezom

srbinside | 25 Jun, 2013 14:32

Glavnom beogradskom štraftom ovih dana „teče“ Dunav! Tačnije, na samom početku Knez Mihajlove ulice postavljeni su panoi sa izuzetnim fotografijama Dunava i priobalja koje je uradio naš čuveni fotograf Dragoljub Zamurović.  Ova izložba deo je manifestacije “Ja volim Dunav”, kojom Centar za promociju nauke obeležava međunarodni Dan Dunava i koja će trajati do 30. juna.

U okviru ove proslave organizovane su i besplatne radionice, gde svi zainteresovani, a pogotovo deca, mogu na zanimljiv način da ispituju čistoću vode, izučavaju biodiverzitet dunavskog sliva, iscrtavaju tok i upoznaju se sa istorijskim i arheološkim znamenitostima duž toka reke. Radionice su besplatne i traju od 14 do 20 časova.

Besplatne radionice na potezu od Trga Republike do Knez Mihajlove ulice

Inače, obeležavanje Dana Dunava počelo je 2004. godine potpisivanjem Međunarodne konvencije o zaštiti Dunava, kada se svih 14 zemalja u slivu ove reke obavezalo da će se svojim zalaganjem podići svest javnosti o tome koliko su reke važan civilizacijski element.

 

Komentari

Proofreading

Toovelt | 25/06/2021, 02:33

The article can be the opportunity also to demonstrate that the committee the reason you need to acquire and also to produce an instance to your own. It offers you the opportunity to demonstrate what precisely you-re and your nature joyful of . Your scholarship software should in form, however, your thesis article needs to convince.
http://burchbrook.com/3-tips-about-paper-writing-service-online-you-cant-afford-to-miss/
http://www.newoxfordrenee.com/2021/05/17/five-rookie-buy-personal-statement-mistakes-you-can-fix-today/
http://seeds.lava.mx/2021/04/20/best-coursework-writing-service-its-easy-if-you-do-it-smart/

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb