srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Deseti karneval brodova

srbinside | 07 Jul, 2013 17:32

U Beogradu je juče održan jubilarni Deseti karneval brodova, kojem su prisustvovali brojni posetioci. Jedna od najvećih atrakcija bio je turski džet ski šampion Ali Komsus koji je u pristaništu izvodio razne akrobacije pomoću džet ski flajborda, nalik na vodenog Ajron mena.

Ovu napravu izmislio je zaljubljenik u vodene sportove Frenki Zapata iz Marseja, 2011. godine i vrlo brzo je postala atrakcija u svetu. Pomoću flajborda čovek se kroz vodu kreće kao delfin i pravi neobične manevre. Naprava funkcioniše uz pomoć mlaznica koje su pričvršćene sa obe strane daske za surfovanje, a daska za noge vozača. Voda se pod visokim pritiskom upumpava u dugačko crevo zakačeno za rotirajuću platformu koja pluta na vodi i ujedno prati  "pilota" u njegovim vratolomijama.

Ceo tekst pročitajte na www.srbinside.rs

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb