srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Obrad Simić, od diplomate do portira

srbinside | 11 Jun, 2013 11:35

U filmu o neobičnim – običnim Beograđanima prošlog veka, jedna od zapaženijih uloga neizostavno bi pripala Obradu Simiću, svojevrsnom predstavniku stare aristokratije divnih manira, danas potpuno nepoznatom liku, o kome ni Googl gotovo ništa nije zabeležio.

Obrad je diplomirao pravo šest meseci pre roka, a u doba atentata u Sarajevu bio je pisar sreza vračarskog

Rođen 1891, diplomirao pravo šest meseci pre roka, u doba atentata u Sarajevu, pisar sreza vračarskog, poručnik na Solunskom frontu, sekretar ambasade Kraljevine SHS u Vašingtonu od 1919. do 1922. godine, osnivač i glavni urednik lista Bela vrana, prevodilac, po završetku Drugog svetskog rata osam puta hapšen, penziju je dočekao kao portir – beležničar u građevinskom preduzeću Komgrap. Sve životne uspone i padove nosio je dostojanstveno; dosledan sebi, do smrti je ostao šaljivi gospodin sa belom bradom koji priređuje najlepše zabave na Savi, na svom splavu.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu http://www.srbinside.rs/?p=966

 

 

Komentari

Dissertation

Toovelt | 25/06/2021, 02:10

What's just really a decision sentence? There is An end exactly everything you would leave together along with your own reader. It"pops" your composition. It shows who you just accomplished everything you set to perform. It displays you have demonstrated your own thesis.
https://staging.esolzbackoffice.com/designrepo/wordpress/is-it-enough-or-had-enough/
http://rescap.it/take-the-stress-out-of-custom-case-study-writing/
https://romibaba.com/2021/05/17/how-to-grow-your-online-bio-writing-services-income/

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb