srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Šetnja po Divčibarama

srbinside | 06 Jul, 2013 14:39

Kada u jednoj od tri kafanice na Divčibarima, kao jedini gosti, naručite dve kafe, uz koje dobijete i ratluk, platite 120 dinara, a od ljubaznog kelnera saznate da je radno vreme „po potrebi“, što znači, „sedite koliko vam drago, zatvaramo kad odete“, shvatite da ste došli na pravo mesto. Daleko od grada, gužve, ludnice...

Odmah zaboravite dosadne poznanike, zavidne kolege, namrgođene šefove, folirante iz okruženja, priče o besparici i bolestima, probleme na poslu i u kući, neplaćene račune… Zar bilo šta od toga ima smisla?!

Ovde pekara radi „dok ima hleba“, sa kim god se mimoiđete kaže vam „Dobar dan“, sat vremena možete sedeti pored magistralnog puta, a da ne prođe nijedan automobil, isto toliko možete šetati po stazama, a da ne sretnete živu dušu… A sve to, krajem juna! Istina, meštanima ovakve prilike ne idu na ruku, kažu, besparica je „proredila“ čak i vikendaše, koji su ovde, inače, najbrojniji gosti.

Ceo tekst možete pročitati na www.srbinside.rs

Komentari

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb