srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Prvi srpski teniseri

srbinside | 15 April, 2013 09:42

U Srbiji, koju, zahvaljujući fenomenalnom uspehu Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića, Ane Ivanović i Jelene Janković, uveliko "trese" teniska "groznica", ne postoji sistematizovana dokumentacija o pionirima "belog sporta"! Na našu sramotu, jedinstvena uspomena na prethodnike Radmila Armenulića (naš najuspešniji savezni kapiteni, koji je reprezentaciju Jugoslavije doveo do polufinala svetske lige Dejvis kupa) i Ike Panajotovića, još uvek živi samo u sećanju naših najstarijih živih tenisera.

Novak Đoković, prvi reket sveta (Dalje)

Naši studenti debatovali bolje od Engleza

srbinside | 11 April, 2013 20:13

Studenti Univerziteta u Beogradu Helena Ivanov i Stefan Siridžanski vratili su se nedavno iz Holandije sa vrednim priznanjem – u konkurenciji 52 tima iz cele Evrope, osvojili su prvo mesto na međunarodnom debatnom turniru u Lajdenu. 

Helena Ivanov i Stefan Siridžanski (Dalje)

Tajna jedne fotografije

srbinside | 09 April, 2013 19:59

Poštovani čitaoci, potrebna nam je vaša pomoć. Pitanje je da li neko zna gde se nalazila radionica za izradu šešira na fotografiji: Da li u Šapcu ili Beogradu?

Gde se nalazila ova radionica za izradu šešira - u Šapcu ili Beogradu? (Dalje)

«Prethodni   1 2 3 ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... 31 32 33  Sledeći»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb