srbinside

Namera nam je da kroz tekstove o zanimljivim i manje poznatim događajima, ukažemo na bogato kulturno-istorijsko nasleđe koje postoji na ovom tlu. Takođe, ne treba zaboraviti ljude sa naših prostora koji su se proslavili svojim otkrićima i ostavili trag u svetskoj nauci, kulturi, umetnosti..., a nepravedno su kod nas zapostavljeni. Mnogo je i onih koji i danas služe na čast Srbiji, ali se o njima, nažalost malo govori. Takvim, običnim ljudima koji imaju ideju, rade nešto korisno, lepo, humano... posvećen je ovaj blog. Osim divnih ljudi, u Srbiji ima i prelepih predela, sela, varošica kroz koja možemo da putujemo zajedno!

Učiteljica iz Srbije - francuski "Vitez"

srbinside | 09 Jun, 2013 08:47

Dragani (Filčić) Vojinović, poreklom iz Prahova, kod Negotina, uručeno je prošle godine jedno od najprestižnijih francuskih priznanja “Vitez u Legiji za Nacionalnu zaslugu Francuske “. Ova četrdesetdvogodišnja Krajinka već devet godina sa velikim uspehom obavlja funkciju potpredsednika opštine Morto u Francuskoj gde kreira socijalnu politiku i vodi sektor obrazovanja.

 

Dragana Vojinović sa ordenom "Viteza u Legiji za Nacionalnu zaslugu Francuske" (Dalje)

Srbinside sajt

srbinside | 08 Jun, 2013 11:57

Dragi prijatelji blogeri,

Pokrenuli smo novi sajt koji nam tehnički pruža više mogućnosti da se izrazimo i nastavimo da objavljujemo tekstove slične sadržine. Voleli bismo da sve to delimo sa vama, jer nam je vaša podrška na blogu bila motiv da idemo dalje. Kliknite na www.srbinside.rs

 (Dalje)

Festival zapaljivog filma u Kinoteci

srbinside | 06 Jun, 2013 11:24

Pod sloganom „Petnaest zapaljivih godina“, u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, u Kosovskoj ulici, od 6. do 14. juna, održaće se jubilarni, XV Festival zapaljivog filma.

Otkrivanje spomenika Karađorđu na Kalemegdanu, scena iz filma Povratak srpskih pobednika iz 1913. godine (Dalje)

«Prethodni   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 31 32 33  Sledeći»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb